Search

כאבים לאחר השתלת שיניים

כשמדובר בטיפולי השתלות שיניים, חייבים להזכיר גם את החלק הפחות נעים שמתלווה לכך: הכאבים. אין ספק שטיפולי ההשתלות הפכו עם השנים ליעילים וקלים יותר, אולם – כמו בכל פרוצדורה רפואית כירורגית – גם השתלת שיניים פשוטה מלווה בנפיחות באזור הפה והלסת שמלווה בכאבים שעלולים להימשך, לפרקים, עד שלושה ימים לאחר הטיפול.

בתום ההשתלה תתבקשו ע"י רופא השיניים ליטול אנטיביוטיקה למשך מספר ימים כדי למנוע זיהומים אפשריים בלסת הרגישה. האנטיביוטיקה משככת כאבים בפני עצמה, אך היא לרוב אינה מספקת ולכן יש צורך להיעזר במשככי כאבים נוספים. משך ההחלמה משתנה ממטופל למטופל בהתאם לנסיבותיו הרפואיות. ניתן לומר כי שלושת הימים הראשונים שלאחר ההשתלה הם הימים "הקשים", אם כי סביר להניח שאת משככי הכאבים תרגישו צורך ליטול רק ב-24 השעות הראשונות שלאחר ההשתלה – בדגש על 6 השעות הראשונות ובהפרש של שמונה שעות מכדור לכדור. נורת אזהרה צריכה להידלק רק אם הכאבים החזקים ימשיכו ללוות אתכם שלושה ימים לאחר הטיפול. במקרה זה כדאי שלא להמשיך ליטול את משככי הכאבים ולפנות לייעוץ אצל רופא השיניים.

מהם משככי הכאבים שמומלץ ליטול?

  • מקבוצת הפארצטמול – אקמול, אקמול פורטה, דקסמול וטיילנול.
  • מקבוצת האנטי דלקתיים – איבופרופן, נורופן, נורופן פורטה, אספירין, אדוויל ואדקס.
    גם אם הכאבים חזקים, מומלץ שלא לחרוג מהמינון המומלץ המופיע על עלון התרופה.

banner contact us

מתי מומלץ לקחת את הכדור הראשון?

מרבית רופאי השיניים ימליצו ליטול את הכדור הראשון לפני שהחומר המרדים מתפוגג. נטילתו תסייע לכם להרגיש את תחושת הכאב בהדרגה וכך להתמודד עם הכאב הראשוני – והחזק ביותר בקלות רבה יותר. הכאבים צפויים להיחלש באופן טבעי כ-6 שעות לאחר הטיפול.

האם ישנן תופעות לוואי למשככי הכאבים?

לפני שאתם נוטלים משככי כאבים רצוי לוודא שאין לכם רגישות לאחת התרופות. נטילת משככי כאבים – בעיקר אם מדובר בכמות או בתדירות גבוהה – עשויה לגרום לתופעות לוואי כמו בחילה. כדי להפחית או למנוע את תחושת הבחילה, מומלץ לצרוך עם כל כדור כמות קטנה של אוכל. בימים הראשונים חשוב לאכול מזון רך וקר.

מה עושים במקרה של כתמים כחולים או סגולים באזור ההשתלה?

לרוב מדובר בשטף דם מקומי, תופעה נורמלית וטבעית שתחלוף בתוך שבועיים מיום הטיפול.

מלבד הכאבים, כמה זמן לוקח להתרגל לשתלים החדשים?

תחושת אי הנוחות המלווה את הימצאותם של השתלים הדנטליים החדשים בפה עשויה ללוות אתכם בעיקר בשבוע הראשון להשתלה ובעיקר בשלושת הימים הראשונים שלאחר הטיפול.

ממה חשוב להימנע כדי להקל על הכאב?

עישון עלול להשפיע על תהליך הקליטה של השתל ולכן מומלץ להפסיק לעשן 14 יום לפני השתלת שיניים ולאורך כל תקופת ההחלמה שלאחריה. בנוסף, כדאי להימנע מצריכת אלכוהול, בעיקר כשהיא מתלווה לעישון. בתקופת ההחלמה הקפידו לשמור על היגיינת הפה: השתמשו בתמיסת חיטוי המכילה 0.2% כלורהקסידין, אותה יש לגרגר פעמיים ביום במשך שבועיים ולאחר המלצה של רופא השיניים שלכם.

מתי צריכה להידלק נורה אדומה?

עלייה בחום, נפיחות מוגברת ו/או ריח רע שנידף מהאזור המנותח עלולים להצביע על שיבוש בתהליך הקליטה של השתל ובניית העצם. במקרה כזה יש לפנות לרופא השיניים כדי שיטפל בבעיה, יסיר את השתל הקיים ויערוך את הפרוצדורה הכירורגית פעם נוספת לאחר החלמת האזור. מדובר בתופעה שכיחה ולכן אין סיבה להיות חרדים לכך. האנטיביוטיקה אותה אתם צורכים בתום הטיפול מסייעת למניעת אותם זיהומים שעלולים לפגוע בתהליך הקליטה של השתל.
מקרים של כאבים חריגים – או לחילופין נימול וחוסר תחושה – עשויים להצביע על נזק עצבי שהתרחש ככל הנראה בשלב הקידוח. עם זאת, מדובר בתופעה נדירה ולרוב היא חולפת מעצמה כעבור מספר ימים. חשוב להיות קשובים לגוף שלכם, להרבות במנוחה וליצור קשר עם רופא השיניים במידה והכאבים אינם חולפים או משהו מרגיש אינו קשורה.

דר גרה

אודות ד"ר גרה נשאת

ד"ר גרה נשאת, מנהל גרה קליניק, נחשב לאחד מפורצי הדרך בתחומי שיקום הפה ההשתלות הדנטליות וטיפולי השיניים המורכבים. ברשותו תואר Spezialist Implantologie מטעם אגודת הרופאים המשתילים בגרמניה. כמו כן, משתתף באופן קבוע בהשתלמויות מקצועיות בכל הקשור להשתלות דנטליות, לכירורגיה ולשיקום מורכב על-גבי שתלים בבתי החולים המובילים בגרמניה ובאוניברסיטאות המובילות בעולם.

לתיאום פגישת ייעוץ התקשרו

או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

לתיאום פגישת ייעוץ ללא עלות התקשרו
077-2304436 או השאירו פרטים