שתל פירמידיון

שתלים פירמידיון

אובדן שיניים עשוי להביא לירידה בצפיפות עצם הלסת שעשויה להגיע גם ל-60% פחות מנפחה. כתוצאה מכך, מטופלים המבקשים לעבור הליך של התקנת שתלים דנטליים נאלצים לעבור פרוצדורות מקדימות ופולשניות דוגמת השלמת עצם והרמת סינוס. על מנת להקל על התהליך, פותחו שתלים ייעודיים שאורכם קצר משמעותית מהשתלים המסורתיים. בכך הם מקלים על מטופלים בעלי ספיגת רכסים נרחבת בתהליך ההשתלה. אחד מהשתלים האלו הוא שתל הפירמידיון הישראלי עליו נספר לכם בהרחבה.

מהם שתלים קצרים ולמי הם מיועדים?

מבנה השן כולל את הכתר, צוואר השן ושורש השן. החלק השלישי והסמוי מהעין, מחובר לעצם הלסת שהיא זאת שמאפשרת למערכת השיניים שלנו להישאר יציבה. כאשר מתרחש מצב של אובדן שיניים, בין אם כתוצאה ממצב בריאותי או זיהומי ובין אם כתוצאה מחבלה, יורדת צפיפותה של עצם הלסת.

במידה והעצם מגיעה לגובה נמוך מ-10 מ"מ, לא ניתן לבצע התקנת שתל סטנדרטי. זאת משום שאורכו הוא בין 10 ל- 13 מ"מ. הפתרונות הנפוצים במקרים אלו הם התערבות נוספת הכוללת השתלת עצם חלופית או הרמת סינוס.

עם פיתוחם של פתרונות דנטליים חדישים, החלו רופאי שיניים רבים לעשות שימוש בשתלים קצרים שאורכם הוא מחצית משתל רגיל (5-6 מ"מ). פתרון זה מיועד לאותם מטופלים שסובלים מספיגת רכסים נרחבת והוא מונע מהם לעבור הליכים נוספים פולשניים וארוכים. השתלים הקצרים מוחדרים באופן איטי וזהיר, ישירות לתוך העצם בשיטה של הברגה או נעיצה בעצם הלסת (תלוי ברמת ספיגתה) . לאחר ההחדרה, מונח השתל יחד עם ממברנה ייחודית מעליו כאשר לאחר תקופת החלמה של ארבעה חודשים, מולבש הכתר הקבוע.

מהו שתל פירמידיון וכיצד הוא מוחדר

כיום שני הסוגים הנפוצים ביותר של השתלים הקצרים הם שתלי הבייקון האמריקאי ושתל הפירמידיון הישראלי. השתל האמריקאי הוא שתל שצורתו גלילית והוא כולל קיבוע הנעשה באמצעות נעילה סיבובית ללא הברגה. בעוד שהפירמידיון, הוא שתל קצר שצורתו מזכירה פירמידה בעל מנגנון ייחודי לקיבוע השתל.

שתל הפירמידיון, הוא פיתוח ישראלי של שתל קצר שאורכו מגיע עד ל-8 מ"מ בלבד. צורתו של השתל היא כשל פירמידה והוא כולל מנגנון הרחבה ייחודי שבו ארבע ממברנות עשויות טיטניום ומערכת לשחרור לחץ באופן מובנה. צורתו של השתל, מאפשרת פיזור לחצים המייצר יציבות גבוה וכולל תהליך השתלה שכמעט כולו דומה להליך ההשתלה הרגיל.

שתלי הפירמידיון, עשויים טיטניום וקיימים בארבעה אורכים החל מ-5 מ"מ ועד לאורך של 8 מ"מ. קוטרם גם עשוי להשתנות ונע בין 3.75 מ"מ ל-4.1 מ"מ. מידות אלו, מאפשרות לרופא המטפל להתאים את השתל למצבו הרפואי ומיקום ההשתלה של המטופל. כתוצאה מכך, מתאימים השתלים להתקנה גם בלסת התחתונה וגם בלסת העליונה.

יתרונות וחסרונות השימוש בשתל פירמדיון

מלבד יתרונם המובנה של השתלים הקצרים כפתרון דנטלי שחוסך זמן והליכים פולשניים, ישנם יתרונות נוספים לשתלי הפירמדיון הן לרופא והן למטופל. הראשון והעיקרי מביניהם הוא המנגנון של שתלים אלו, שמאפשר הרחבה ייחודית. הרחבה זאת נובעת ממבנה הפירמידה של השתל, ומויסות הלחץ המובנה שלו. כתוצאה מכך, עומדים סיכויי ההצלחה של שתלי הפירמידיון על 96%.

אולם, שתל הפירמידיון לא מתאים לכל אחד מהמטופלים שסובלים מספיגת עצם. זאת משום שהתנאי העיקרי להצלחתם של השתלים הקצרים היא עצם רחבה. כמו כן, במידה ומספר שנים לאחר ההשתלה סובל המטופל מספיגת עצם בסביבת השתל, צורתו הרחבה של השתל מקשה על הוצאתו והחלפתו. לכן, המלצתנו היא שלפני אתם פונים להשתלת שיניים באמצעות שתלים קצרים, התייעצו עם הרופא המטפל והכירו את כלל היתרונות והחסרונות של השימוש בשתל הפירמידיון.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest

גרה קליניק

המרכז המתקדם להשתלות שיניים ושיקום פה

קבע פגישת ייעוץ עם
רופא מקצועי

שתלי זרקוניה ללא מתכת

בריא יותר אסתטי יותר

היהלום של הטבע

zirconium png