שתלים בזאליים

השתלה בזאלית למחוסרי עצם

השתלה בזאלית למחוסרי עצם

השתלה בזאלית (Basal Implantology) היא השתלה בשיטה ייחודית המותאמת למטופלים הסובלים ממחסור של עצם בלסת או סובלים מעצם דקה יחסית אשר לא מאפשרת למטופל לעבור השתלת שיניים רגילה וללא ספק מייצגת את הדור הבא של אפשרויות הטיפול במחוסרי עצם. השתלת שיניים בזאלית מאפשרת למטופלים רבים שהיו בעבר "מסורבי טיפול" לעבור השתלת שיניים ולקבל בחזרה מערכת שיניים חדשה, יציבה ומתפקדת תוך יום אחד בלבד.

מהי השתלה בזאלית?

בעידן הטכנולוגיה המקדמת התפתחו שיטות להשתלות שיניים המותאמות גם עבור מטופלים עם מחסור קיצוני בעצם הלסת ואחת השיטות היעילות, המתקדמות והבטוחות היא השתלה בזאלית. עד היום מטופלים אשר לא יכלו לעבור השתלת שיניים בעקבות מצב רפואי כתוצאה ממחלות סוכרתיות, או כתוצאה מתהליך ממושך של חסר שיניים, הסתפקו בתותבות נשלפות או לחילופין עברו תהליכים כירורגיים מורכבים וארוכים.

השתלה בזאלית היא שיטה ייחודית, בה מוחדרים השתלים לתוך עצם הבסיס של הגולגולת. העצם בלסתות מורכבת משתי שכבות: שכבה בסיסית (בזאלית), והשכבה השנייה שאוחזת את השיניים (עצם אלבאולרית). המאפיין החשוב של עצם אלבאולרית הוא שהיא נספגת כאשר אובדות השיניים. במרבית המקרים כאשר העצם האלבאולרית נספגת אין אפשרות לבצע השתלת שיניים רגילה. לעומתה, עצם בזאלית נשארת קיימת גם ללא שיניים בפה. על עיקרון זה מבוססת שיטת ההשתלות הבזאליות. כדי להגיע לעצם הבסיסית (בזאלית) של העצם ולהתקין את השתלים, נדרשת היכרות עם הטכניקה, מיומנות וציוד טכנולוגי מתאים, על מנת לבצע את הניתוח. 

השתלה בזאלית מאפשרת למחוסרי עצם לצאת עם מערכת שיניים זמנית חדשה באותו היום ובתוך שבוע לקבל את השיניים הקבועות ולחזור לשגרת חיים רגילה. זהו הליך מהיר למחוסרי עצם ברמה קיצונית בעולם הרפואה הדנטלית.

מבנה שתלים בזאליים

  1. צוואר שתל אנטומי לפונקציונליות גבוהה יותר ולחיזוק השתל הדנטלי

  2. Threads– מבנה שתל ספירלי לתאחיזה גבוהה יותר בעצם הלסת.

  3. טיפ– החלק האפיקלי של השתל, בעל מבנה בטוח ויעיל לחדירה קלה לתוך עצם הלסת במינימום פעולות קידוח.
שתלים בזאליים-מבנה

ממה עשויים שתלים בזאליים?

בדומה לשתלים רגילים, שתלים בזאליים עשויים ממתכת טיטניום אך ברמת איכות גבוהה יותר, המאפשרת גם כיפוף של השתל.

השתלת שיניים בזאלית

כיצד מתבצע טיפול בהשתלה בזאלית?

בשיטת ההשתלה הבזאלית השתלים אינם מוברגים לעצם הלסת כמו בשתלים הרגילים, אלה מחוברים אל עצם הלסת באמצעות שתלי דיסק. צורתם הייחודית של השתלים הבזאלים מאפשרת לעגן אותם בעצם הלסת ולפרוס לרוחב עצמות החניכיים והלסת באופן יציב ומאוזן תוך פיזור העומס בצורה אחידה לאורך כל הלסת. תכנון ההשתלה הבזאלית מתבצע על ידי מחשב תלת מימדי מה שמבטיח התאמה מלאה של השיניים בפה ויציבות השתלים לאורך שנים רבות.

תכנון השתלות ממוחשב

תכנון ממוחשב של השתלת שיניים בזאלית מתבצע על ידי מחשב תלת מימדי המאפשר לראות את כל הלסת ב- 3 ממדים, למקם את השתלים וירטואלית ולתכנן את הזוויות שלהם בצורה הנכונה והמדויקת ביותר.

שתלים ביום אחד בתל אביב

מהי הייחודיות של השיטה?

שתלים בזאליים פותחו על מנת להתמודד עם מצבי הקיצון של מחסור בעצם הלסת. הייחודיות של השתלים טמונה בצורתם: בניגוד לשתלים המסורתיים, לשתלים בזאליים אין צורה של בורג אלה צורה של דיסק שטוח, מה שמאפשר החדרת שתלים אל החניכיים מהצד במקום בהברגה מלמעלה, וכך ניתן להשתמש בהם באזורים שבהם ישנו מחסור בעצם.

סוגים של השתלת שיניים בזאלית

שתלים בזאלים נבדלים מהשתלים הרגילים. קיימים שלושה סוגים עיקריים של שתלים בזאליים:

  1. שתלי דיסק – כשמם הם בצורת דיסק המעוגנים אל תוך הלסת.
  2. שתלי זיגומה- הם שתלים מיוחדים שאינם מעוגנים כמו שתלים רגילים אל עצם הלסת, אלא אל עצם הלחי.
  3. שתלים חובקים- שתלים החובקים את עצם הלסת החיצונית ומעוגנים אליה עם שתלים קטנטנים אך חזקים מאוד. מכונים גם בשם מירס (MIRS- Micro Implants Retained Sub-periosteal Implant). 

למי מתאים הטיפול?

בהשתלת שיניים רגילה נדרשת כמות מספקת של עצם הלסת. כאשר יש פחות מ-8 מ"מ בגובה העצם ו-6 מ"מ ברוחב העצם, לא ניתן לבצע השתלת שיניים רגילה ונדרשת בניה של העצם לצורך הכנה להשתלה. במצב של חוסר עצם ניתן לעבור השתלת שיניים בזאלית.

למעשה, כל מטופל אשר מעוניין לשפר את מראה השיניים ולשפר את איכות החיים יכול לעבור טיפול בהשתלה בזאלית. 

מחלות רקע– מטופלים הסובלים ממחסור בעצם קיצוני כתוצאה מבעיה רפואית כמו סכרת או אוסטיאופורוזיס יכולים לעבור טיפול בהשתלה בזאלית. בהתאם למצב הרפואי יש לבדוק אם רמת הסוכרת מאוזנת או במקרה של אוסטיאופורוזיס אילו תרופות נוטל המטופל. גם מטופלים הנוטלים תרופות לדילול הדם ואינם יכולים להיכנס להליך כירורגי פולשני, יכולים למצוא מענה מצוין במסגרת ההשתלה הבזאלית.

מחסור קיצוני בעצם– מטופלים אשר השתמשו בתותבת נשלפת לאורך זמן וסובלים משחיקת עצם ומטופלים אשר לא מעוניינים לעבור הליכים כירורגיים מורכבים כמו הרמת סינוס עם תקופת החלמה ארוכה וקשה, יכולים להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי טיפול בהשתלת שיניים בזאלית ביום אחד. 

מהם היתרונות של ההשתלה הבזאלית?

  • השתלה בטוחה יותר- בכל השתלה רגילה הכוללת השתלת עצם או הרמת סינוס קיים סיכוי גבוה לפגיעה בעצב הלסת. אולם בהשתלה בזאלית, במרבית המקרים, לא מתקרבים לעצב בלסת התחתונה, לצד פיתוח טכנולוגי, ההליך נטול כאב וסיכוניו מעטים.

  • שיקום פה מהיר- כבר ביום הראשון לאחר הטיפול בהשתלה בזאלית המטופל יוצא עם מערכת שיניים זמנית חדשה ותוך שבוע ימים בלבד ניתן לשקם את הפה בשיניים קבועות.

  • פתרון לטווח ארוך- השתלה בזאלית יכולה לשרת את הפציינט שנים רבות יותר מכל שיטה אחרת הקיימת למחוסרי עצם, משום שהשתלים מותקנים לעצמות המרכזיות בלסת שאינן נספגות ונעלמות כמו העצם שעליה יושבות השיניים (עצם אלבאולרית).

  • החלמה מהירה- הליך השתלה בזאלית נחשב למינימום פולשני וטראומטי הן לרקמות הפה והן למטופל, ואינה כרוכה בפעולות כירורגיות כדוגמת חתכים ותפרים ברקמות הלסת, עם אחוזי הצלחה גבוהים ונטייה מועטה לזיהום, ולכן ההחלמה מההשתלה היא בדרך כלל מהירה מאוד.

רמת ההצלחה של השתלת שיניים בזאלית

השתלת שיניים בזאלית היא טכניקה מיוחדת, הדורשת מומחיות בתחום, ניסיון וציוד מתאים. ככל שיש עמידה בכל התנאים, רמת ההצלחה של הטיפול תלך ותגדל. אנו ממליצים לעבור השתלה בזאלית במרפאה בעלת ניסיון עשיר בתחום כדי להגיע לסיכויי הצלחה גבוהים. השתלת שיניים בזאלית מתחילה מראש במצב בו העצם שלך במצב קשה, אך תנאים מתאימים לביצוע הניתוח יגדילו את שיעורי ההצלחה של הטיפול ויכולים להגיע לכ- 95%, בדומה להשתלת שיניים רגילה.

שתלים בזאליים

השתלה בזאלית- תופעות לוואי:

השתלה בזאלית הוא תהליך מורכב הדורש מיומנות, ניסיון וציוד מתאים לצורך ביצוע הניתוח. במהלך ביצוע השתלה בזאלית קיים סיכון לפגוע במבנים אנטומיים וסיכוי לסיבוכים כגון סינוסיטיס, זיהום ברקמות רכות ועוד ולכן רצוי לעבור את הטיפול רק אצל רופא שיניים שעבר הכשרה מתאימה.

גורמים למחסור בעצם

כאמור, השתלה בזאלית היא שיטה המתאימה במיוחד עבור מטופלים הסובלים ממחסור בעצם. ישנם מקרים בהם עצם הלסת נספגת, נשחקת ונחלשת ולא ניתן לבצע השתלה רגילה.

1. מחסור בעצם בגיל השלישי

מלבד לספיגת עצם שיכולה להתרחש באופן טבעי בגיל הזקנה, אנשים רבים בגיל הזקנה משתמשים בתותבת נשלפת ויכולה לגרום לספיגה קיצונית של העצם.

2. דלקות חניכיים חוזרות

דלקות כרוניות בשיניים או מחלות חניכיים עלולות לגרום לספיגת עצם ולמנוע את האפשרות להשתלה דנטלית רגילה.

3. נסיגת חניכיים

נגרמת כתוצאה מספיגת עצם בדרגות חומרה כאלה ואחרות. בנסיגת חניכיים חמורה, השן יכולה להתחיל להתנדנד משום שמערכת התאחיזה של השן נפגעת ופעמים רבות יש לבצע עקירת שן, לכן הפתרון הרפואי המומלץ הוא השתלה בזאלית.

השתלה בזאלית: שאלות נפוצות?

האם טיפול בהשתלה בזאלית כואב?

כיום המטופל יכול לעבור השתלה בזאלית ביום אחד ותחת סדציה בטשטוש עמוק. טיפול בהשתלה בזאלית חוסך פעולות כירורגיות פולשניות כמו הרמת סינוס. מטופלינו מדווחים כי טיפול בהשתלה בזאלית לא היה מלווה בכאבים.

מה צפוי לאחר השתלת שיניים בזאלית?

לאחר הטיפול בהשתלה בזאלית, ללא ספק איכות חיים של המטופל הולכת להשתפר. לא יהיה צורך להימנע ממאכלים אהובים והטיפול הולך להחזיר תפקוד פה מלא ואת המראה האסתטי של השיניים שאבדו עם השנים.

איך נראה תהליך החלמה מהשתלת שיניים בזאלית

מאחר והשתלת שיניים בזאלית אינה כרוכה בפעולות כירורגיות כדוגמת חתכים ותפרים ברקמות הלסת, ההחלמה מהניתוח בדרך כלל מהירה מאוד. 

מחיר להשתלת שיניים בזאלית- כמה עולה?

השתלה בזאלית יקרה יותר מהשתלת שיניים רגילה ומשתנה בהתאם להיקף ההליך המבוצע ולפי מאפיינים ייחודיים של כל מטופל.
השתלה בזאלית קיימת בעולם מזה שנים רבות ומוכרת היטב למטופלים הסובלים ממחסור קיצוני בעצם הלסת. יחד עם זאת, רק רופאים בודדים התמחו וצברו ניסיון ומיומנות בביצוע ניתוח זה, שכן מדובר בתחום מורכב מאוד הדורש הכשרה מיוחדת ואבזור מתאים לצורך ביצוע ניתוח זה. 
במידה ואין לך אפשרות לבצע השתלת שיניים רגילה, ואתה סובל מחוסר יכולת לאכול או אפילו לדבר בצורה טובה, מתותבות מציקות, הרי שטיפול בהשתלת שיניים בזאלית יכול לשפר את איכות חייך משמעותית. 

מידע נוסף על סוגי שתלים דנטליים במרפאת גרה קליניק:

short dental implants
שתלים קצרים למחוסרי עצם
שתלים בזאליים (Basal Implants)
שתלים בזאליים
שתלים זיגומטיים
שתלים זיגומטיים
שתל זרקוניה
שתל זרקוניה
דר גרה

הכל על השתלת שיניים בזאלית

השתלה בזאלית (Basal Implantology) היא השתלה בשיטה ייחודית המותאמת למטופלים הסובלים ממחסור של עצם בלסת או סובלים מעצם דקה יחסית אשר לא מאפשרת למטופל לעבור השתלת שיניים רגילה וללא ספק מייצגת את הדור הבא של אפשרויות הטיפול במחוסרי עצם.

אודות ד"ר גרה נשאת

ד"ר גרה נשאת, מנהל גרה קליניק, נחשב לאחד מפורצי הדרך בתחומי שיקום הפה ההשתלות הדנטליות וטיפולי השיניים המורכבים. ברשותו תואר Spezialist Implantologie מטעם אגודת הרופאים המשתילים בגרמניה. כמו כן, משתתף באופן קבוע בהשתלמויות מקצועיות בכל הקשור להשתלות דנטליות, לכירורגיה ולשיקום מורכב על-גבי שתלים בבתי החולים המובילים בגרמניה ובאוניברסיטאות המובילות בעולם. עוד על ד"ר נשאת

גרה קליניק

המרכז המתקדם להשתלות שיניים ושיקום פה

קבע פגישת ייעוץ עם
רופא מקצועי

שתלי זרקוניה ללא מתכת

בריא יותר אסתטי יותר

היהלום של הטבע

zirconium png