Search

השתלת שיניים

שתלים דנטליים הם למעשה מעין ברגים קטנים העשויים מטיטניום (מתכת איכותית וידידותית), המאפשרים להחליף את שורש השן ולהרכיב על גבם גשר או כתר ובכך לשדרג באופן ניכר את איכות החיים של המטופל. הניסיון העשיר שנצבר בביצועהשתלות שיניים מבטיח אחוזי הצלחה של כ- 90% (בלסת עליונה) ועד 95% (בלסת תחתונה)!

אדם שעבר השתלה דנטלית יכול לתפקד כאדם בעל שיניים טבעיות: ליהנות ממזון, לחייך בביטחון ולדבר באופן מובן. אין צורך לחוות לחץ ולסבול מפצעי לחץ, אין צורך לשלוף לניקוי בלילה ואחרי כל ארוחה.

מתי נדרשת השתלת שיניים?

הסיבות לאובדן שיניים שבעקבותיו נדרשת השתלה דנטלית הן מגוונות, למשל:

  • מחלות חניכיים (פריודונטיטיס) אשר נוצרות כתוצאה מדלקת חניכיים או הזנחה דנטלית כללית בשל צחצוח לא נכון או דילוג על צחצוח, אי שימוש בחוט דנטלי, ביקור שנתי אצל רופא השיניים, ביקורים דו-שנתית אצל השיננית וכו'.
  • חבלות, חבטות באזור הפה או תאונה (חס וחלילה) עלולים לפגוע בשיניים ולגרום לאובדנן.
  • טיפול שורש שנכשל עלול אף הוא לגרום לאובדן שיניים, ובעיקר אם אי אפשר לבצע הליך אפיסקטומי, שבו קוטמים את חוד השורש כדי להציל את השן.
  • גורמים אחרים: זקנה, סוכרת ופגמים מולדים עלולים לגרום לאובדן שיניים גם כן.


לא משנה מה גרם לאובדן השיניים, התוצאה אותה תוצאה – קושי באכילה, הפרעות בדיבור וחוסר ביטחון בפתיחת הפה לרווחה כדי לדבר ו/או לחייך.

ייעוץ ותכנון לקראת השתלת דנטלית

אם אתם סובלים מאובדן שיניים, יש פתרון. קודם כל עליכם לקבוע עם רופא השיניים פגישת ייעוץ ראשוני. פגישה זו כוללת בדיקה מקיפה ויסודית, על מנת שהרופא יכיר לעומק את מצב החניכיים והשיניים של המטופל וכן את מצבו הבריאותי הכללי. לעתים פגישה זו כוללת צילומי רנטגן וצילומי CT. בהתאם לאבחון, הרופא יציג בפני המטופל את אסטרטגיית הטיפול האפשריות.

בחלק מהמקרים ניתן לבצע השתלה מיידית, וזה כדאי שכן זה מונע את הסבל המיותר של המטופל. שמה של שיטה זו היא "העמסה מיידית". במקרים אחרים, התהליך ממושך יותר ודורש טיפול הדרגתי, הנמשך מספר חודשים. במקרה כזה הרופא מספק תוכנית פעולה המפרטת את הזמנים הנדרשים בטיפול ומסביר מה יתבצע בכל שלב ושלב של ההשתלה. כמו כן, במהלך פגישה זו יותאמו השתלים האידיאליים למטופל.
הפגישה היא הזדמנות מצוינת לשתף את הרופא בחששות כיוון שפעמים רבות הוא יוכל לספק תשובות מקצועיות שיאפשרו לכם להירגע ולהרגיש שאתם בידיים טובות.

מרפאת שיניים מתקדמת בתל אביב

4 שלבי ההשתלה

אוסיאואינטגרציה (החיבור בין השתל לעצם) הוא מה שהופך את השתלת השיניים למוצלחת: סביב השתל בפה נוצרו רקמות ובכך הוא מעוגן היטב. לאחת הטמעתו בפה, משלים רופא השיניים את תהליך ההשתלה ומרכיב כתר על השתל.
להלן השלבים להשתלה:

  1. הכנת הלסת לקליטת השתל: שלב חשוב וקריטי להצלחת תהליך קליטת השתל בלסת. אם העצם אינה מספיק רחבה, צפיפה או חזקה על מנת לקלוט את הברגים, יתקיים גם שלב נוסף – הרמת סינוסים / עיבוי העצם. רק לאחר מכן, ניתן יהיה להשתיל את הברגים.
  2. החדרה ומיקום השתל: לאחר קדיחת חור זעיר במקום המיועד, ניתן יהיה לקבע את השתל אל עצם הלסת. הליך זה דורש מיומנות רבה ולא חשוב מכך – זהירות רבה, כדי שתאי העצב או הלסת לא ייפגעו. לאחר מכן, הרופא מתאים את קוטר הבורג לחור, מחדיר ומתאים אותו ובסיום מניח מכסה אותו להגן עליו בזמן שהוא מתאחה עם העצם.
  3. כתר זמני: לאחר מספר חודשים, מוסר הכיסוי מהשתל ובמקומו מניח רופא השיניים כתר זמני. כתר זה משמש כסוג של תבנית, שסביבה החניכיים גדלים בטבעיות. לעתים ניתן להניח את הכתר הזמני על השתל עצמו, וכך לבצע את ההשתלה באופן מהיר יותר, ולהפחית את תחושת המתח בקרב המטופל.
  4. כתר קבוע: השתלת שיניים מסתיימת עם החלפת הכתר הזמני בקבוע, שלמעשה משמש כשן לכל דבר.

לתיאום פגישת ייעוץ ללא עלות התקשרו
077-2304436 או השאירו פרטים