שתלים דנטליים: הפיתוחים האחרונים ברפואת שיניים

שתלים דנטליים פיתוחים אחרונים

שתלים דנטליים מהווים אחד מהפתרונות הנפוצים ביותר לאובדן שיניים, ונחשבים לאלטרנטיבה עמידה המספקת מראה טבעי. השתלים שמורכבים מטיטניום לרוב, מוחדרים לעצם הלסת כאשר לבסוף עליהם מולבשים הכתרים שמהווים את השיניים המלאכותיות. עם התפתחות רפואת השיניים, פותחו גם טכניקות ושתלים חדשים שמייעלים משמעותית את תהליך השתלת השיניים. על כך ועוד במאמר הבא.

מהם שתלים דנטליים?

שתל דנטלי הוא מתקן כירורגי המוחדר לעצם הלסת או העצמות הסמוכות לה, על מנת לשמש כעוגן אורתודנטי לשיניים מלאכותיות. השתלים הראשונים נכנסו לשימוש לפני קרוב ל-80 שנה באירופה, וכיום קיימים בעולם למעלה מ-2,500 יצרני שתלים. צורתו של השתל המודרני מזכירה בורג ועשויה לרוב מטיטניום, שנחשבת למתכת אצילה שאיננה גורמת לתגובה כימית במפגש עם הגוף.

אופן השימוש בשתל הוא באמצעות החדרה. בתהליך כירורגי שבו מבצע הרופא חתך בחניכי המטופל עד לעצם הלסת, מוחדר השתל בשכבה שמתחת לחניכיים. במקרים מסוימים יוחדר השתל לעצמות הסמוכות, עקב דלדול בעצם הלסת שאינו מאפשר השתלת שיניים. לאחר שלב החדרת השתל, מתחיל תהליך ביולוגי בשם 'אוסואואינטגרציה' שבו נקלט השתל בלסת של המטופל. בתום ההליך הראשוני, מותקן שיקום זמני שעליו לבסוף יולבש הכתר.

מי זקוק לשתלים דנטליים?

שתלים דנטליים כאמור, הם פתרון כירורגי לאובדן שיניים. הם אינם מיועדים לאלו המעוניינים לשפר את מראה חלל הפה, אלא לאלו הסובלים מאובדן שיניים באופן שמקשה על תפקודי הפה היום יומיים. אנו כמובן לא מדברים על נשירת שיניים לשם החלפתן במערכת השיניים הקבועות כפי שקורה אצל ילדים, אלא במקרים בהם השיניים נשברות או נעקרות. מקרים אלו, יכולים לנבוע כתוצאה ממחלות חניכיים חריפות, טראומה, אובדן עצם הלסת ומחלות שונות שגורמות נזק בלתי הפיך לשיניים.

במקרים אחרים, אובדן השיניים הוא יזום ונובע מהצורך בעקירת השן בשל אחת מהסיבות הללו. במקרים בהם נשירת השיניים היא בעקבות ירידה חמורה בצפיפות עצם הלסת, החדרת שתלים דנטליים באופן מסורתי עלולה להיות בלתי אפשרית. לשם כך, פותחו שתלים דנטליים ייחודיים שתכונותיהם ואופן החדרתם מאפשר לעקוף את העצם הפגועה. פתרונות מהסוג הזה יכולים להיות: שתלים המוחדרים לעצם הלחי (זיגומה), שתלים מוארכים ועוד.

הפיתוחים האחרונים בתחום השתלים הדנטליים

השתלים הדנטליים אמנם התחילו כעצם דמוי בורג, אולם עברו גלגולים שונים ב-80 השנה האחרונות. עם התקדמות המחקר הרפואי, פותחו שתלים עמידים וטכניקות שונות המאפשרות החלמה מהירה וקלה יותר.

בין הפיתוחים האחרונים ניתן למצוא:

שתלי זרקוניה: זרקוניה הוא חומר קראמי שצבעו לבן וצורתו דומה ליהלום. שתלים זרקונים מהווים את החלופה הקראמית לשתלי הטיטניום, וצבעם הבהיר מעניק לחלל הפה מראה טבעי מה שמשפר משמעותית את נראותו. שתלי הזרקוניה נחשבים לעמידים בפני קורוזיה, ובעלי נטייה נמוכה להצטברות חיידקים בסביבת השתל.

השתלת שיניים ממוחשבת – במקרים של השתלת מספר שיניים או מערכת שלמה, פותחה שיטה לתכנון מקדים באמצעות סריקה תלת-ממדית והדפסת סד בצורתו של פיו של המטופל. שיטה זו מאפשרת השתלה מדויקת ומהירה יותר, שמקלה משמעותית על הליך הקליטה וההשתלה.

שתלים קצרים – שימוש בשתלים קצרים (בייקון) שאורכם מחצית משתל רגיל וצורתם מוארכת ורחבה. שטח הפנים הרחב של השתלים, מאפשר להם יציבות וקליטה מיטבית במקרים שבהם לא ניתן להשתמש בשתל דנטלי רגיל בעקבות דלדול בעצם הלסת.

השתלה ביום אחד – במקרי שחזור שיניים נרחב, ניתן להחדיר את השתלים במיקומים שונים כך שתיווצר חלוקת עומס נכונה בין השתלים לעצם הלסת. באמצעות העמסה המיידית שמחולקת באופן אסטרטגי, אין פגיעה ביציבותם של השתלים והמטופל יכול להנות ממערכת שיניים חדשה ביום אחד.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest

גרה קליניק

המרכז המתקדם להשתלות שיניים ושיקום פה

קבע פגישת ייעוץ עם
רופא מקצועי

שתלי זרקוניה ללא מתכת

בריא יותר אסתטי יותר

היהלום של הטבע

zirconium png